11.1 C
Chișinău
AcasăActualUE acordă Republicii Moldova 50 mln de euro, dintre care 10 milioane...

UE acordă Republicii Moldova 50 mln de euro, dintre care 10 milioane de euro sunt sub formă de grant

Uniunea Europeană a acordat astăzi Republicii Moldova un grant de 10 milioane de euro. Alte 40 mln de euro vor fi oferite țării noastre la începutul lunii mai sub formă de împrumut. Banii fac parte din asistența macrofinanciară acordată Chișinăului, în valoare totală de 150 mln de euro. Anunțul a fost făcut azi pe pagina oficială a Comisiei Europene.

În comunicatul de presă al Comisiei Europene este precizat că banii sunt acordați după ce „Moldova a îndeplinit condițiile convenite cu UE pentru eliberarea acestei plăți”.

„Moldova a consolidat guvernanța sectorului public, cu acțiuni întreprinse pentru îmbunătățirea managementului proiectelor de investiții publice. Guvernul a făcut progrese în ceea ce privește guvernarea sectorului financiar, prin adoptarea unei noi strategii de management al finanțelor publice. Autoritățile moldovenești au făcut progrese și în ceea ce privește întărirea statului de drept. Parlamentul a adoptat și un nou program de recuperare a bunurilor infracționale”, a specificat sursa citată.

Comisia Europeană susține că sprijinul va ajuta Moldova să abordeze nevoile sale urgente de finanțare și să sprijine stabilitatea macroeconomică generală, permițând în același timp reforme ample și ambițioase.

Prima tranșă de 50 mln de euro din asistența macrofinanciară acordată de UE țării noastre a fost debursată în august 2022.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.