21.2 C
Chișinău
AcasăActualParlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care simplifică semnificativ procesul de administrare a afacerilor și de interacțiune cu autoritățile statului.

Proiectul vizează modificarea Legii contabilității și raportării financiare și elimină obligația utilizării formularelor tipizate cu regim special în cazul achiziționării de la persoane fizice a activelor și serviciilor de locațiune.

Astfel, entitățile economice vor avea libertatea de a elabora individual formularele necesare, adaptându-le la propriile nevoi și posibilități, fără a fi nevoite să utilizeze formulare tipizate.

Schimbarea este menită să reducă birocrația, să elimine cheltuielile suplimentare suportate de antreprenori pentru achiziționarea de servicii de completare a formularelor tipizate și să faciliteze interacțiunea cu autoritățile fiscale.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Finanțelor în colaborare cu Serviciul Fiscal de Stat și reprezintă un pas important în direcția debirocratizării mediului de afaceri din Republica Moldova.

Se așteaptă ca modificările să intre în vigoare în curând, după promulgare de către Președintele Republicii Moldova.

 

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.