21.2 C
Chișinău
AcasăActualPurtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat astăzi că purtarea panglicilor bicolore va fi interzisă de 9 mai, Ziua Victoriei și Comemorării Eroilor. El a recomandat cetățenilor să evite transmiterea mesajelor politice în acea zi.

Cernăuțeanu a citat articolul 365, indicele 5, din Codul Penal al Republicii Moldova, care interzice comercializarea, păstrarea, producerea și portul panglicilor bicolore, considerate un simbol al agresiunii.

„Rugăm să evităm mesajele cu tentă politică și provocatoare, evitarea situațiilor de conflict, mesaje care instigă la agresiune sau violență în timpul evenimentelor”, a declarat Cernăuțeanu.

Polițiștii vor asigura ordinea publică în regim sporit în timpul evenimentelor publice din 9 mai. De asemenea, Cernăuțeanu a atenționat cetățenii să nu poarte arme de foc în spațiul public sau alte obiecte periculoase.

Reamintim că, anul trecut, Curtea Constituțională a hotărât că panglica bicolora negru-oranj poate fi purtată și confecționată pe teritoriul țării, cu condiția să nu fie utilizată pentru a justifica sau glorifica acțiunile de agresiune militară, crimele de război și crimele împotriva umanității. Hotărârea a fost pronunțată după sesizarea deputaților socialiști, care au cerut verificarea constituționalității unor prevederi din Legea privind contracararea activității extremiste.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.