20.2 C
Chișinău
AcasăActualBlocul „Împreună” condamnă revocarea din funcție a primarului orașului Căușeni și anunță...

Blocul „Împreună” condamnă revocarea din funcție a primarului orașului Căușeni și anunță contestarea deciziilor abuzive ale CEC-ului

Blocul „Împreună”, format din partidele Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB, a emis un comunicat în care condamnă decizia Curții Supreme de Justiție privind revocarea din funcție a primarului orașului Căușeni, Anatolie Donțu. Potrivit comunicatului, decizia CSJ de a-l împiedica pe Donțu să candideze și să ocupe funcții publice timp de 3 ani este considerată de Blocul „Împreună” drept o acțiune politică orchestrată.

Blocul politic susține că revocarea lui Anatolie Donțu are conotații politice și a avut loc la comanda unor factori de decizie din guvernare, care au încercat să îl determine pe Donțu să treacă la PAS în timpul alegerilor locale din toamna lui 2023. Acest lucru este considerat de către Blocul „Împreună” o sfidare a normelor democratice de guvernare și o imixiune a reprezentanților guvernării în justiție.

Blocul politic avertizează că astfel de tentative de implicare și coordonare a justiției ar putea pune în pericol parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, se menționează că canibalizarea politică pe segmentul de dreapta și practicile de eliminare a concurenților politici proeuropeni de către partidul de guvernare ar putea aduce stânga la putere după următorul scrutin parlamentar.

Blocul „Împreună” va contesta orice decizie abuzivă din partea Comisiei Electorale Centrale și reafirmă susținerea pentru Anatolie Donțu, care a fost ales în primul tur al alegerilor din noiembrie 2023 cu susținerea a 76% din locuitorii orașului Căușeni.

În finalul comunicatului, Blocul „Împreună” atrage atenția că practicile de șantaj politic și capturarea justiției reprezintă o cale sigură spre falimentul politic, iar actuala guvernare ar trebui să înțeleagă că nu poate merge împotriva voinței oamenilor într-un stat democratic.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.