11.1 C
Chișinău
AcasăActualTarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul de liberalizare a roamingului semnat cu Uniunea Europeană intră de astăzi în vigoare. Cei care călătoresc în UE pot activa diverse opțiuni avantajoase, conform ofertelor lansate de operatorii din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu.

„Sunt bucuros să vă anunț că, de astăzi, putem vorbi cu cei dragi și accesa internetul în roaming în Europa la prețuri mult mai mici, creând astfel o experiență de conectivitate mai accesibilă și convenabilă, datorită semnării acordului voluntar cu operatorii naționali și mai mulți operatori europeni”.

„Cei care călătoresc în oricare dintre cele 30 de țări din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, pot beneficia de tarife reduse semnificativ la serviciile de roaming în UE sau pot activa diverse opțiuni avantajoase, conform ofertelor lansate de operatorii din Republica Moldova”, a scris Popescu pe contul său de Telegram.

Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat Acord de liberalizare a roamingului pe 31 mai 2023.

Pe 6 aprilie 2023, Republica Moldova a adoptat Decizia de reglementare a tarifelor de terminare a apelurilor din UE către Republica Moldova și de a aplica de la 1 ianuarie 2024 tarifele de apel aplicate la nivelul pieței UE.

Totodată, Republica Moldova și România au semnat anterior un acord bilateral care a liberalizat tarifele de roaming, în beneficiul cetățenilor.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.