17.7 C
Chișinău
AcasăActualTrei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și Orașelor (LOC) și Partidul Schimbării (PAS) au anunțat sâmbătă formarea unei noi alianțe politice, Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării.

Noua alianță se angajează să ofere o alternativă pro-europeană la guvernul actual, pe care îl acuză de incompetență și corupție.

„Am decis să ne unim forțele pentru a oferi cetățenilor Republicii Moldova o șansă reală la schimbare”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei DA. „Suntem convinși că această alianță va aduce un aer nou în politica moldovenească și va pune capăt regimului oligarhic care a capturat statul.”

Alianța intenționează să participe la următoarele alegeri parlamentare și prezidențiale din Moldova.

Formarea Platformei DA, LOC, Partidul Schimbării este o dezvoltare semnificativă în politica moldovenească. Această alianță are potențialul de a schimba cursul politicii moldovenești și de a aduce Moldova mai aproape de Uniunea Europeană.

Reacții

Reacțiile la formarea noii alianțe au fost diverse. Unii au salutat-o ca pe un pas necesar pentru a contracara guvernul actual, în timp ce alții au criticat-o ca fiind o alianță oportunistă.

Context

Moldova este o țară mică din Europa de Est, cu o populație de aproximativ 3,5 milioane de oameni. Țara a fost independentă de Uniunea Sovietică din 1991 și a încercat să se apropie de Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, Moldova a fost afectată de corupție și instabilitate politică. Guvernul actual este condus de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a câștigat alegerile parlamentare din 2021.

PAS a promis să combată corupția și să reformeze economia, dar a fost criticat pentru că nu a reușit să realizeze progrese semnificative.

Formarea Platformei DA, LOC, Partidul Schimbării este o provocare pentru PAS. Noua alianță are potențialul de a atrage sprijinul cetățenilor care sunt nemulțumiți de guvernul actual.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.