17.7 C
Chișinău
AcasăActualTinerii care după absolvire se vor angaja în instituții publice din domeniul...

Tinerii care după absolvire se vor angaja în instituții publice din domeniul culturii vor primi indemnizații de 120 mii de lei

Tinerii care, după absolvire, se vor angaja în instituții publice din domeniul culturii și în subdiviziuni structurale ale autorităților publice locale vor primi indemnizații din partea statului.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ superior care se vor angaja conform repartizării Ministerului Culturii vor primi o indemnizație unică în valoare de 120 de mii de lei. Pentru absolvenții instituțiilor profesional tehnice mărimea indemnizației va fi de 90 de mii de lei. Banii vor fi oferiți în trei tranșe egale, în primii trei ani de activitate.

Potrivit datelor statistice, în ultimii trei ani, din cei 913 absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la profilul Arte doar 90 s-au angajat în domeniu. În același timp, niciunul din cei 265 de absolvenți ai celor cinci instituții de învățământ profesional tehnic cu profil de arte nu a fost plasat în câmpul muncii.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.