24.4 C
Chișinău
AcasăActualRomânia - Republica Moldova: Au fost identificate locațiile pentru instalarea amplasamentelor de...

România – Republica Moldova: Au fost identificate locațiile pentru instalarea amplasamentelor de subtraversare a râului Prut

Comisia interguvernamentală pentru implementarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării a anunțat că au fost identificate locațiile pentru instalarea amplasamentelor de subtraversare a râului Prut. Potrivit informațiilor furnizate de InfoPrut.ro, aceste locații sunt Sculeni și Măcărești, situate pe ambele maluri ale râului.

Aceste subtraversări vor permite construirea apeductelor, care vor transporta apă din Prut pentru a alimenta cu apă mai multe localități din Republica Moldova. Acest proiect este un important pas înainte pentru ambele țări, deoarece va consolida relațiile de cooperare dintre cele două ministere, a subliniat Grigore Stratulat, secretarul de stat al Ministerului Mediului de la Chișinău, în cadrul discuțiilor.

Istoria și cultura comună dintre Republica Moldova și România vor fi consolidate și mai mult prin implementarea acestui proiect de cooperare în domeniul apelor. Adriana Petcu, secretarul de stat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de la București, a reafirmat angajamentul României de a sprijini Republica Moldova în gestionarea eficientă a resurselor de apă și în progresul către un viitor mai durabil.

Comisia interguvernamentală a desfășurat cea de-a doua sesiune extraordinară în această săptămână, cu ajutorul tehnologiei de videoconferință, demonstrând astfel angajamentul continuu al ambelor părți în promovarea cooperării pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării. Acest proiect comun are potențialul de a aduce beneficii semnificative comunităților din Republica Moldova și de a consolida legăturile strânse dintre cele două țări vecine.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.