17.7 C
Chișinău
AcasăActualPreședintele Ucrainei susține un plan de pace și aderarea la NATO pentru...

Președintele Ucrainei susține un plan de pace și aderarea la NATO pentru a asigura securitatea țării

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Ucraina este deschisă și are un plan pentru pace în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, subliniind necesitatea aderării la NATO pentru a obține garanții solide de securitate. Zelenski a avertizat că țara sa se confruntă cu două alternative dificile: fie un război deschis, fie o ocupare graduală din partea Rusiei.

În discursul său, Zelenski a subliniat că Rusiei îi este teamă de NATO și încearcă să își extindă influența asupra țărilor aflate în afara sferei de apărare a NATO. El a subliniat prezența războaielor înghețate în teritoriile vecine și a exemplificat situația din Transnistria, unde există contingente ruse de peste 30 de ani. Zelenski a subliniat importanța soluționării acestor conflicte și a insistat asupra necesității de a găsi o cale de răspuns adecvată.

În ceea ce privește securitatea Ucrainei, președintele Zelenski a subliniat că țara sa nu dispune de garanții de securitate, ci doar de garanții de război. Prin urmare, el a susținut dorința Ucrainei de a adera la NATO pentru a beneficia de o alianță puternică și pentru a asigura securitatea națională.

Cu privire la perspectiva securității globale, președintele Zelenski a menționat posibilitatea formării unei alianțe de securitate între China, NATO și Ucraina. El a subliniat importanța ca toate țările europene care se învecinează cu Rusia și doresc să evite amenințările acesteia să se alinieze cu Uniunea Europeană și NATO pentru a asigura stabilitatea și securitatea în regiune.

În concluzie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezentat un plan de pace și a evidențiat importanța aderării la NATO pentru a asigura securitatea țării sale. El a subliniat necesitatea soluționării conflictelor înghețate și a propus posibilitatea unei alianțe de securitate China-NATO-Ucraina. Rămâne de văzut cum vor evolua aceste propuneri și cum vor influența perspectivele de securitate în regiunea europeană și globală.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.