11.1 C
Chișinău
AcasăActualPreședintele Ucrainei susține un plan de pace și aderarea la NATO pentru...

Președintele Ucrainei susține un plan de pace și aderarea la NATO pentru a asigura securitatea țării

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Ucraina este deschisă și are un plan pentru pace în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, subliniind necesitatea aderării la NATO pentru a obține garanții solide de securitate. Zelenski a avertizat că țara sa se confruntă cu două alternative dificile: fie un război deschis, fie o ocupare graduală din partea Rusiei.

În discursul său, Zelenski a subliniat că Rusiei îi este teamă de NATO și încearcă să își extindă influența asupra țărilor aflate în afara sferei de apărare a NATO. El a subliniat prezența războaielor înghețate în teritoriile vecine și a exemplificat situația din Transnistria, unde există contingente ruse de peste 30 de ani. Zelenski a subliniat importanța soluționării acestor conflicte și a insistat asupra necesității de a găsi o cale de răspuns adecvată.

În ceea ce privește securitatea Ucrainei, președintele Zelenski a subliniat că țara sa nu dispune de garanții de securitate, ci doar de garanții de război. Prin urmare, el a susținut dorința Ucrainei de a adera la NATO pentru a beneficia de o alianță puternică și pentru a asigura securitatea națională.

Cu privire la perspectiva securității globale, președintele Zelenski a menționat posibilitatea formării unei alianțe de securitate între China, NATO și Ucraina. El a subliniat importanța ca toate țările europene care se învecinează cu Rusia și doresc să evite amenințările acesteia să se alinieze cu Uniunea Europeană și NATO pentru a asigura stabilitatea și securitatea în regiune.

În concluzie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezentat un plan de pace și a evidențiat importanța aderării la NATO pentru a asigura securitatea țării sale. El a subliniat necesitatea soluționării conflictelor înghețate și a propus posibilitatea unei alianțe de securitate China-NATO-Ucraina. Rămâne de văzut cum vor evolua aceste propuneri și cum vor influența perspectivele de securitate în regiunea europeană și globală.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.