21.2 C
Chișinău
AcasăActualMembrii trupei Bi-2 și familiile lor solicită cetățenia Republicii Moldova

Membrii trupei Bi-2 și familiile lor solicită cetățenia Republicii Moldova

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus cereri de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova, a anunțat șeful Cabinetului Președintelui Republicii Moldova, Adrian Băluțel.

Gestul vine ca o consecință a persecuției la care au fost supuși artiștii din partea autorităților ruse după ce și-au exprimat public opoziția față de războiul din Ucraina.

„Țara noastră a fost, este și va rămâne prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere”, a declarat Băluțel. „Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru cei care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea.”

Trupa Bi-2 este una dintre cele mai populare și apreciate formații din estul Europei, cu o muzică ce a marcat generații întregi în Moldova.

„Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința președintei Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”, a precizat Băluțel.

Reprezentantul Președinției a subliniat că Moldova va fi mereu un loc primitor pentru cei care caută pacea și doresc să contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.