20.2 C
Chișinău
AcasăActualTeatrul Verde din Parcul Valea Morilor se schimbă la față! Autoritățile promit...

Teatrul Verde din Parcul Valea Morilor se schimbă la față! Autoritățile promit o oază culturală modernă

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova, Teatrul Verde din Parcul Valea Morilor, trece printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Primăria Chișinău a demarat lucrările care vizează atât aspecte exterioare ale clădirii teatrului, cât și facilități pentru spectatori.

Lucrările aflate în desfășurare includ renovarea fațadei teatrului, repararea acoperișului scenei, vopsirea scaunelor, instalarea a cinci porți la intrările parcului, amenajarea intrării centrale a Teatrului Verde și a grupurilor sanitare, precum și repararea scărilor de acces. Un element important îl reprezintă instalarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul de modernizare nu se oprește aici. Autoritățile locale își propun crearea unui pavilion expozițional inedit, dedicat fluturilor, transformând astfel Teatrul Verde într-o destinație și mai atractivă.

Amintim că acum doi ani a avut loc o primă etapă de reabilitare a Teatrului Verde, ce a vizat schimbarea scaunelor, pavarea zonei pentru spectatori, amenajarea spațiului verde și curățarea arborilor.

Renovările promise de Primăria Chișinău își propun transformarea Teatrului Verde într-o oază culturală modernă, accesibilă tuturor. Obiectivele proiectului includ îmbunătățirea condițiilor de vizionare a spectacolelor și promovarea diversității culturale în capitală.

Se așteaptă ca odată finalizate lucrările, Teatrul Verde să redevină un punct de atracție important pentru locuitori și turiști, oferind un spațiu ideal pentru evenimente culturale diverse.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.