20.2 C
Chișinău
AcasăActualBărbatul acuzat că a violat o tânără de 23 de ani din...

Bărbatul acuzat că a violat o tânără de 23 de ani din Chișinău, care s-a sinucis în urma traumelor suferite, trimis în judecată

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a finalizat urmărirea penală în cazul unui bărbat de 27 de ani din Chișinău, acuzat că ar fi violat o tânără de 23 de ani și căruia i se impută că a contribuit la sinuciderea acesteia.

Potrivit procurorilor, evenimentul a avut loc pe 31 ianuarie 2024, când victima împreună cu prietenul ei se plimbau în sectorul Botanica al Capitalei. Aceștia au făcut cunoștință cu învinuitul, care i-a invitat să meargă la el acasă pentru a continua petrecerea. După ce au ajuns la domiciliul acestuia, prietenul victimei a adormit, iar învinuitul ar fi violat tânăra.

„Tânăra a stopat acțiunile de viol lovindu-l puternic peste față și urmare a acestui fapt, învinuitul a amenințat-o că o va duce la prietenii lui, care își vor bate joc de ea. Fata s-a speriat și i-a spus că se va sinucide, iar făptașul, după cele auzite, a început să o calmeze și a adormit. Victimei i-au fost cauzate suferințe fizice şi morale în urma raportului sexual forțat, acțiuni care în ansamblu au determinat-o la sinucidere. Astfel, la data de 03 februarie 2024, aproximativ la ora 05 dimineața, tânăra, aflându-se la domiciliul său, s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului aflat de la etajul 4”, a declarat Procuratura Generală.

Prietenul victimei, audiat în cadrul anchetei, a relatat că în momentul în care se îndreptau spre poliție pentru a raporta cazul de viol, tânăra se afla într-o stare depresivă, anxioasă, simțindu-se umilită și murdară.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz și riscă până la 12 ani de închisoare. Dosarul a fost expediat în instanța de judecată pentru soluționare.

 

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.