21.2 C
Chișinău
AcasăActualÎn cadrul Programului „Satul European” au fost finalizate 150 de proiecte

În cadrul Programului „Satul European” au fost finalizate 150 de proiecte

Programul „Satul European” obține un nou succes în Republica Moldova, cu 150 de proiecte finalizate și o investiție totală de 243 de milioane de lei. Aproximativ 180.000 de cetățeni din comunitățile rurale beneficiază acum de îmbunătățiri semnificative, potrivit informațiilor furnizate de Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Printre cele mai notabile realizări ale programului se numără construirea a șase kilometri de apeduct în satul Climăuții de Jos din raionul Șoldănești, precum și 13 kilometri de rețele de iluminat public în localitatea Băhrinești din raionul Florești.

Dintre cele 150 de proiecte finalizate, 42 au fost dedicate construcției, reabilitării sau renovării clădirilor publice, în timp ce alte 33 de proiecte au avut ca obiectiv instalarea iluminatului public în diverse localități. De asemenea, 24 de localități au fost dotate cu sisteme de alimentare cu apă, epurare a apei și canalizare, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii esențiale.

În plus, 17 centre culturale au fost modernizate ca parte a acestui program, susținând astfel dezvoltarea culturală și socială a comunităților rurale.

Cu privire la perspectiva viitoare, pentru anul curent, programul „Satul European” continuă să fie un motor al dezvoltării, finanțând un total de 496 de proiecte în întreaga țară, cu o valoare investițională impresionantă de 1,8 miliarde de lei. Din această sumă, un miliard de lei a fost deja investit cu succes.

În plus, Guvernul Republicii Moldova a demarat programul „Satul European Expres”, deschizând calea altor 399 de primării pentru a implementa proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare estimată de aproximativ 172,3 milioane de lei până la finalul anului în curs. Această inițiativă suplimentară reflectă angajamentul constant al autorităților de a spori investițiile în localități și de a asigura o viață mai confortabilă și mai prosperă pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

Programul „Satul European” continuă să ofere rezultate concrete și să aducă beneficii semnificative comunităților rurale din Republica Moldova, îmbunătățind calitatea vieții și promovând dezvoltarea durabilă în spiritul valorilor europene.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.