17.2 C
Chișinău
AcasăActualElveția va oferi un sprijin semnificativ pentru programele și proiectele implementate în...

Elveția va oferi un sprijin semnificativ pentru programele și proiectele implementate în Republica Moldova

Elveția va oferi un sprijin semnificativ pentru programele și proiectele implementate în Republica Moldova, conform unei declarații făcute de prim-ministrul Dorin Recean. În urma întrevederii cu directorul Biroului de cooperare elvețiană la Chișinău, Guido Beltrani, oficialul moldovean a dezvăluit că o parte din asistență va fi direcționată către sprijinirea bugetului de stat al țării prin intermediul Băncii Mondiale.

Pe lângă acest sprijin financiar, Elveția va acorda fonduri pentru diverse proiecte din domeniul sănătății, agriculturii, dezvoltării economice și eficienței energetice a clădirilor publice și private. Un alt aspect important pe care proiectele finanțate se vor concentra este integrarea socio-economică a refugiaților ucraineni pe piața muncii din Republica Moldova.

Prim-ministrul Recean a subliniat că prin intermediul acestor proiecte comune moldo-elvețiene, Guvernul are ca obiectiv sprijinirea comunităților din țară, urmărind creșterea productivității, dezvoltarea economică și atragerea investițiilor. De asemenea, acesta a evidențiat importanța oferirii celor mai bune condiții pentru dezvoltare atât cetățenilor, cât și mediului de afaceri din Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, șeful Executivului moldovean a subliniat oportunitățile investiționale pe care le oferă țara sa pentru investitori, invitând oamenii de afaceri din Elveția să exploreze potențialul Republicii Moldova.

Un alt subiect important abordat în discuție a fost beneficiile Acordului de Liber Schimb cu statele Asociației Europene, recent semnat la Liechtenstein. Acest acord consolidează cooperarea economică dintre Moldova și Elveția și facilitează comerțul bilateral cu bunuri și servicii.

Astfel, aceste eforturi de colaborare moldo-elvețiene reprezintă o perspectivă promițătoare pentru dezvoltarea Republicii Moldova și pentru consolidarea relațiilor comerciale și economice între cele două țări. Prin sprijinul financiar și investițiile din diverse domenii cheie, Moldova va avea oportunitatea de a se dezvolta și mai mult și de a asigura un viitor prosper pentru cetățenii săi.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.