17.2 C
Chișinău
AcasăActualExtindere pentru Programul „Acțiunea UE” până în luna martie 2024

Extindere pentru Programul „Acțiunea UE” până în luna martie 2024

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova a anunțat extinderea programului „Acțiunea UE” până la data de 31 martie 2024. Acest program a fost inițiat cu scopul de a dezvolta zonele rurale din Republica Moldova și a fost semnat în 21 iulie 2017, în cadrul Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană.

În contextul acestei extinderi, proiectul prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării Addendumului la Acordul de finanțare pentru a asigura continuarea și finalizarea cu succes a proiectelor propuse. Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a subliniat că din cele 18 proiecte propuse inițial în cadrul Acțiunii UE, 16 dintre ele au fost deja executate cu succes.

Cu toate acestea, pentru a finaliza în mod corespunzător cele două proiecte rămase, care vizează îmbunătățirea eficienței energetice la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți și la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești, este nevoie de mai mult timp. Acest lucru a determinat Guvernul Republicii Moldova să obțină sprijin din partea Uniunii Europene și Guvernului Germaniei, care au convenit să prelungească perioada de implementare a Acțiunii UE fără costuri până la data menționată.

Prin continuarea acestui program, Republica Moldova urmărește să își consolideze dezvoltarea în zonele rurale și să asigure creșterea economică și socială în aceste regiuni. Extinderea perioadei de implementare reprezintă un pas important în direcția atingerii obiectivelor stabilite în cadrul Acțiunii UE și a consolidării parteneriatului cu Uniunea Europeană și Guvernul Germaniei pentru o dezvoltare sustenabilă și de succes în Republica Moldova.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.