17.7 C
Chișinău
AcasăActualExperți din SUA la Aeroportul Internațional Chișinău

Experți din SUA la Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău a găzduit recent o vizită de lucru a experților din cadrul Autorității Vamale și de Protecție a Frontierei a SUA. Această vizită a avut ca scop realizarea unei analize a procesului de asigurare a securității aeroportuare și aeronautice, la solicitarea Poliției de Frontieră. Evenimentul a avut loc ca parte a unui plan de măsuri privind consolidarea securității în cadrul aeroportului.

Timp de două zile, experții americani au colaborat cu reprezentanții structurilor specializate ale Poliției de Frontieră pentru a discuta și analiza protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul din Chișinău. De asemenea, s-a desfășurat o prezentare detaliată a activității polițiștilor de frontieră, a atribuțiilor și responsabilităților acestora la linia de control de securitate și control al documentelor de călătorie, precum și a nivelului de cooperare cu alte autorități de competență din cadrul aeroportului.

În urma analizei, conducerea Poliției de Frontieră și experții SUA au organizat o ședință de bilanț, în cadrul căreia au fost discutate și punctate concluziile preliminare ale procesului de evaluare. Într-un context în care un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit tragic pe 30 iunie, ca urmare a unui incident cu un cetățean străin căruia i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul țării, această evaluare revine ca o necesitate stringentă pentru a preveni astfel de situații în viitor.

În cadrul unei declarații, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a adus mulțumiri experților americani pentru sprijinul acordat și disponibilitatea de a consolida capacitățile de asigurare a securității Aeroportului Internațional Chișinău. „Concluziile și recomandările prezentate ne vor permite să îmbunătățim planul de acțiuni elaborat în scopul fortificării capacităților de gestionare a securității în aeroport. Colaborarea cu partenerii de încredere, precum SUA, este deosebit de importantă pentru a asigura siguranța tuturor călătorilor și personalului aeroportuar”, a menționat Rosian Vasiloi.

În final, eforturile și cooperarea cu partenerii internaționali sunt esențiale pentru a întări securitatea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și pentru a evita evenimente tragice similare în viitor.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.