11.1 C
Chișinău
AcasăActualExperți din SUA la Aeroportul Internațional Chișinău

Experți din SUA la Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău a găzduit recent o vizită de lucru a experților din cadrul Autorității Vamale și de Protecție a Frontierei a SUA. Această vizită a avut ca scop realizarea unei analize a procesului de asigurare a securității aeroportuare și aeronautice, la solicitarea Poliției de Frontieră. Evenimentul a avut loc ca parte a unui plan de măsuri privind consolidarea securității în cadrul aeroportului.

Timp de două zile, experții americani au colaborat cu reprezentanții structurilor specializate ale Poliției de Frontieră pentru a discuta și analiza protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul din Chișinău. De asemenea, s-a desfășurat o prezentare detaliată a activității polițiștilor de frontieră, a atribuțiilor și responsabilităților acestora la linia de control de securitate și control al documentelor de călătorie, precum și a nivelului de cooperare cu alte autorități de competență din cadrul aeroportului.

În urma analizei, conducerea Poliției de Frontieră și experții SUA au organizat o ședință de bilanț, în cadrul căreia au fost discutate și punctate concluziile preliminare ale procesului de evaluare. Într-un context în care un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit tragic pe 30 iunie, ca urmare a unui incident cu un cetățean străin căruia i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul țării, această evaluare revine ca o necesitate stringentă pentru a preveni astfel de situații în viitor.

În cadrul unei declarații, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a adus mulțumiri experților americani pentru sprijinul acordat și disponibilitatea de a consolida capacitățile de asigurare a securității Aeroportului Internațional Chișinău. „Concluziile și recomandările prezentate ne vor permite să îmbunătățim planul de acțiuni elaborat în scopul fortificării capacităților de gestionare a securității în aeroport. Colaborarea cu partenerii de încredere, precum SUA, este deosebit de importantă pentru a asigura siguranța tuturor călătorilor și personalului aeroportuar”, a menționat Rosian Vasiloi.

În final, eforturile și cooperarea cu partenerii internaționali sunt esențiale pentru a întări securitatea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și pentru a evita evenimente tragice similare în viitor.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.