12.7 C
Chișinău
AcasăActualCine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști membri ai echipei de negocieri pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Instruirile au început pe 13 septembrie și vor dura două săptămâni, timp în care vor avea loc, inclusiv, simulări de negocieri, scrie europalibera.org.

Fostul diplomat român Răzvan Cotovelea, unul dintre autorii programului de instruire, a spus într-un interviu la Europa Liberă că instruirile vor fi practice.

„Nu este o discuție teoretică. Echipa lui Vasile Pușcaș (fostul negociator-șef al României – n.r.) va fi prezentă aici, vor fi simulări, vor fi scenarii, vor fi jocuri interactive, modalități prin care vom încerca să pregătim echipa de negocieri”, a explicat Cotovelea, care este și conferențiar universitar.

Din România vor veni la Chișinău specialiști de top din domeniile afacerilor europene, negocierilor internaționale, economiei și finanțelor, achizițiilor publice și fondurilor europene.

Programul de formare profesională în domeniul afacerilor europene este organizat la solicitarea autorităților de la Chișinău. Instruirea este organizată de Institutul Diplomatic Român, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Agenția de Cooperare Internațională Pentru Dezvoltare (RoAid).

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.