20.2 C
Chișinău
AcasăActualAu fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, anunță câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic. Acest concurs a fost organizat în cadrul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”.

Jurnaliștii au participat la concurs cu publicații care vizează dezmințirea miturilor din sectorul energetic, cu scopul de a promova informarea corectă și exactă a audienței, publicate în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 martie 2023. Concursul a avut ca tematică subiectele legate de energia electrică, gazele naturale, combustibili și energia regenerabilă.

Materialele jurnalistice înscrise în concurs au fost evaluate în baza următoarelor criterii: complexitatea materialului; calitatea documentării; originalitatea subiectului și valoarea socială; instrumentele de prezentare şi vizualizare a datelor; respectarea standardelor profesionale şi etice în procesul de documentare, de dobândire a informaţiei; potențialul impact.

Astfel, câștigătorii la concursul publicațiilor jurnalistice sunt: premiul mare i-a revenit jurnalistului Eugen Urușciuc, iar premiile speciale pentru: Liubovi Plămădeală, Mihaela Tabarcea, Virginia Nica, Olga Stăvilă, Vladislav Grati, Petru Botnaru.

Jurnaliștii au fost premiați în cadrul festivalului Sun Dă-i Fest, pe data de 10 septembrie 2023. Premiile constau în acumulatoare externe, oferite de Uniunea Europeană și PNUD.

Uniunea Europeană și PNUD Moldova felicită toți participanții și câștigătorii pentru efortul și dedicarea lor în promovarea transparenței și în combaterea dezinformării în domeniul energetic.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.