26.6 C
Chișinău
AcasăActualÎn luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european...

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, în sesiune plenară, în luna octombrie. Decizia a fost luată la Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European (PPE), informează MOLDPRES.

Potrivit eurodeputatului Siegfried Mureșan, grupul PPE din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii și adoptarea rezoluției privind Republica Moldova.

„Solicitarea vine în urma unei inițiative din partea europarlamentarului Andrej Halicki – vicepreședinte al Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară „Euronest” și din partea mea, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova. Aducem Republica Moldova din nou pe agenda noastră fiindcă vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, a remarcat Siegfried Mureșan.

În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare – cea a negocierilor. În toamna anului curent, va fi evaluat nivelul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene. De asemenea, la finele acestui an, instituțiile europene urmează să anunțe o decizie privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.