20.2 C
Chișinău
AcasăActualCentrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării prinde contur

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării prinde contur

Parlamentul Republicii Moldova a votat astăzi în prima lectură înființarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Inițiativa legislativă a fost propusă de președintele Maia Sandu și a primit susținerea a 56 de deputați.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va avea ca scop consolidarea cooperării între instituții pentru a combate dezinformarea, manipularea informațiilor și ingerințele străine care amenință securitatea națională și interesele Republicii Moldova. Instituția va implementa măsuri pentru asigurarea securității spațiului informațional și creșterea rezilienței societății în fața amenințărilor.

Centrul va acționa în calitate de organism de recomandare, colaborând cu autoritățile și sectorul privat. De asemenea, va avea dreptul de a propune modificări legislative și de a sesiza organele de drept în cazul încălcărilor legislației naționale.

Conducerea Centrului va fi asigurată de un director, numit de Parlament la propunerea președintelui Republicii Moldova, pe o perioadă de 5 ani. Directorul va fi sprijinit de un adjunct, numit de președintele țării, la recomandarea directorului Centrului. Instituția va fi supravegheată de un Consiliu format din 11 membri desemnați de autoritățile publice și societatea civilă, care va evalua activitatea Centrului.

Proiectul de lege urmează să fie votat în a doua lectură pentru a fi adoptat definitiv.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.