24.4 C
Chișinău
AcasăActualANRE urmează să aprobe săptămâna aceasta tarife mai mici la energia electrică

ANRE urmează să aprobe săptămâna aceasta tarife mai mici la energia electrică

Doi furnizori de energie electrică au depus solicitări la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru ca tarifele să fie ajustate. Energia electrică urmează să se ieftinească după ce prețul curentului livrat de Centrala de la Cuciurgan s-a diminuat.

Potrivit solicitării depuse de Premier Energy, consumatorii din centrul și sudul R. Moldova ar urma să achite 3,09 lei/kWh, cu 33 de bani mai puțin față de cât e tariful actual. În același timp, RED Nord a cerut ca energia electrică pe care o livrează să aibă un tarif pentru consumatori de 3,54 de lei/kWh, fiind mai mic cu 30 de bani.

ANRE anunță, într-un comunicat de presă, că acum sunt verificate calculele prezentate de către furnizori și că va aproba miercuri, 12 aprilie, noi tarife la energie electrică.

Anterior, Agenția a comunicat că există premise pentru ieftinirea energiei electrice și a cerut furnizorilor să depună solicitări în acest sens până pe 7 aprilie curent.

Energocom a încheiat un nou contract cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan pentru o perioadă de 6 luni. Astfel, începând cu 1 aprilie curent, prețul la care Chișinăul achiziționează energie electrică din stânga Nistrului s-a micșorat cu 7 dolari, constituind 66 de dolari/MWh.

Volumul procurat lunar de curent este de 282.000 MWh și reprezintă 90% din necesarul de energie electrică al malului drept al Nistrului.

Ultima ieftinire a energiei electrice a fost aprobată de ANRE pe 31 decembrie 2022.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.