17.7 C
Chișinău
AcasăActualReacții la Chișinău, după ce președinta Maia Sandu a convocat Adunarea Națională...

Reacții la Chișinău, după ce președinta Maia Sandu a convocat Adunarea Națională Moldova Europeană

Mai multe partide politice au anunțat că vor participa la Adunarea Națională Moldova Europeană, convocată de Maia Sandu pentru data de 21 mai. Unii vor veni să sprijine calea europeană a țării noastre, alții însă planifică să iasă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), pentru a spune că nu o susțin pe președintă, transmite moldova1.md.

După adresarea făcută ieri de președinta țării, Maia Sandu, în care i-a îndemnat pe toți cetățenii să vină în data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale pentru a pentru a sprijini integrarea europeană a țării, reacțiile nu au întârziat să apară. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, mai nou secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, cercetat penale în mai multe dosare, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că declarațiile făcute de șefa statului ar fi o acțiune de PR politic.

„Nu are nimic absolut cu interesul național al Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova.

Și Partidul Politic „Șor”, liderul căruia este Ilan Șor, cercetat penal și condamnat în dosarul „Frauda Bancară”, a declarat că va veni în PMAN, doar că cu o altă poziție.

„În pofida tuturor, am decis să participăm la Adunarea Națională, doar că vom avea o altă poziție, una dură, de altfel. Vom insista asupra menținerii neutralității țării, asupra neatragerii Moldovei în război. Vom pleda pentru ca țara noastră să aibă relații bune cu toți, iar cetățenii să aibă beneficii din partea statului. Îndemn toate forțele politice care au o altă opinie decât cea a Maiei Sandu să participe la mitingul din 21 mai”, se arată în reacția Partidului „Șor”.

Cu o reacție a venit și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care își anunță prezența la eveniment. PLDM consideră că este vital ca această acțiune națională să fie una sinceră, a tuturor cetățenilor, fără folosirea instituțiilor statului. În acest sens, organizarea evenimentului trebuie să fie pentru consolidarea forțelor și opțiunii proeuropene, dar nu una de imagine a guvernării, susține formațiunea.

„PLDM consideră că este vital ca această acțiune națională să fie una sinceră, a tuturor cetățenilor, fără folosirea instituțiilor statului, nu una pentru Maia Sandu și PAS. În acest sens, organizarea evenimentului trebuie să fie pentru consolidarea forțelor și opțiunii proeuropene, dar nu una de imagine a guvernării”, menționează PLDM în comunicatul emis.

Și Partidul „Puterea Oamenilor”, liderul căruia este fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, susține inițiativa lansată de șefa statului. Pe pagina de socializare a formațiunii politice, aceștia au scris că rezonează cu mesajele enunțate de președinta Maia Sandu.

„Echipa Puterea Oamenilor susținem inițiativa de consolidare și pe 21 mai vom fi în PMAN. Invităm toți oamenii care cred că Puterea e în mâinile noastre și rezonează cu dezvoltarea țării noastre, să fie acolo”, se arată în postarea formațiunii politice.

Și Partidul Social Democrat va veni în Piața Marii Adunări în data de 21 mai. Într-o postare, formațiunea a scris că „avem un singur drum, spre Vest, prin București spre Bruxelles, că avem o singură variantă, în familia europeană, alături de frații noștri români”.

Va sprijini inițiativa șefei statului și Alexandru Slusari. El a scris că țara are nevoie de un pact Moldova Europeană, semnat de toate forțele politice proeuropene, asociațiile de business, alte organizații din societate civilă.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.