26.2 C
Chișinău
AcasăActual1700 de persoane deja s-au înscris la cursurile gratuite de învățare a...

1700 de persoane deja s-au înscris la cursurile gratuite de învățare a limbii române

Peste 1.700 de persoane s-au înscris la cursurile de învățare a limbii române, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației și Cercetării. Programul a fost lansat la 5 mai curent.

„Deja peste 1.700 de persoane au răspuns apelului Ministerului Educației și Cercetării și s-au înscris în Programul național de studiere a limbii române. Cei interesați de studiul limbii române se pot înscrie în cursuri până la 26 mai”, au declarat reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Pe 5 mai, Ministerul a dat startul perioadei de înscriere pentru programul național destinat învățării limbii române, inclusiv pentru adulți care doresc să își îmbunătățească cunoștințele sau să studieze limba de la zero.

Potrivit Ministerului Educației, cursurile sunt gratuite, costurile fiind acoperite din bugetul de stat. Înscrierea se face online până la 26 mai 2023, prin completarea unui formular.

În cazul în care înscrierea online nu este posibilă, persoanele interesate se pot adresa instituției de învățământ din localitate, în perioada 10-26 mai 2023, în zilele lucrătoare, pentru a primi asistență în completarea cererii.

Cursurile vor fi organizate atât în format fizic, cât și online, în mai multe regiuni din Republica Moldova, în funcție de cererile depuse de solicitanți.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.