12.7 C
Chișinău
AcasăActualUn grup de experți europeni vor veni la Chișinău. Care e scopul?

Un grup de experți europeni vor veni la Chișinău. Care e scopul?

Un grup de experți ai Comisiei Europene pe dimensiunea transporturilor urmează să vină la Chișinău în luna iunie pentru a pregăti autoritățile de resort și a oferi consultanță în realizarea proiectelor de infrastructură și atragerea investițiilor străine în acest domeniu. Declarația a fost făcută de comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, într-un interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1.

Ea a precizat că Republica Moldova poate solicita finanțare externă, în special, pentru proiectele de modernizare a căilor ferate.

„Sunt foarte multe posibile proiecte care țin de interconectări. În primul rând de îmbunătățirea căii ferate, pentru că unul, de exemplu, din prioritățile Uniunii Europene este și acela legat de sustenabilitate. Trebuie reabilitată calea ferată nord-sud, trebuie făcute investiții în portul de la Giurgiulești, toate podurile sau liniile de conectare către România sunt în sine proiecte care ar putea fi potrivite pentru mecanismul de interconectare europeană. Nu numai atât, și proiecte mai mici în interiorul unui oraș, ceea ce înseamnă mobilitatea urbană”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Amintim că, acum două zile, Republica Moldova a semnat acordul de asociere la Mecanismul pentru interconectarea Europei. Prin intermediul acestui instrument, deja în această toamnă, țara noastră ar putea solicita finanțare pentru proiectele de modernizare și dezvoltare a infrastructurii.

Precizăm că Republica Moldova este prima țară non-UE care poate aplica la Mecanismul privind interconectarea europeană.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.