12.7 C
Chișinău
AcasăActualZelenski a vizitat trupele ucrainene de pe linia frontului

Zelenski a vizitat trupele ucrainene de pe linia frontului

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat astăzi trupele ucrainene din Avdiivka, în estul Ucrainei, a anunțat biroul său, citat de Sky News și The Guardian.

Președintele ucrainean a ascultat rapoartele comandanților militari cu privire la situația de pe câmpul de luptă și a înmânat distincții soldaților, a precizat președinția ucraineană. „Am onoarea de a fi aici astăzi, de a vă mulțumi pentru serviciile voastre, pentru că ați apărat pământul nostru, Ucraina, familiile noastre”, a spus Zelenski.

Avdiivka a rămas o zonă cheie de luptă între forțele susținute de Rusia și luptătorii ucraineni din 2015. A fost, de asemenea, locul bătăliei de la Avdiivka din 2017, în urma căreia orașul a fost distrus. Când Rusia și-a lansat oficial invazia în Ucraina, Avdiivka a fost una dintre principalele sale ținte. La 13 martie, forțele rusești au bombardat fabrica de cocs din Avdiivka, iar la 25 martie, s-a raportat că comandantul Batalionului Azov, Artem Murahovskii, a fost ucis în Avdiivka.

Vizita lui Zelenski pe linia frontului are loc la o zi după presupusa vizită a președintelui rus Vladimir Putin în regiunile anexate ilegal de Rusia. Vladimir Putin vizitează locurile „crimelor” sale în Ucraina, a denunţat marţi Kievul, după ce Kremlinul a anunţat o vizită surpriză efectuată de preşedintele rus în regiuni ocupate din sudul şi estul Ucraine. Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat luni cartierul general a două unităţi de trupe care luptă în regiunile ucrainene Herson (sud) şi Lugansk (est), anexate de Rusia în septembrie anul trecut, unde s-a interesat de situaţia de pe fronturile din sud şi est, a anunţat Kremlinul, citat de EFE.

„Comandantul suprem al forţelor armate ale Federaţiei Ruse a vizitat cartierul general al grupului „Dniepr” („Nipru”) pe direcţia Herson”, a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat laconic pe site-ul său despre prima vizită a lui Putin în regiune în cele aproape 14 luni de campanie militară în Ucraina. Trupele ruse controlează doar parţial regiunea Herson, retrăgându-se de pe o treime din nordul regiunii în noiembrie anul trecut. Putin a vizitat de asemenea Mariupol, în estul regiunii Doneţk, la 19 martie.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.