24.4 C
Chișinău
AcasăActualZelenski a vizitat trupele ucrainene de pe linia frontului

Zelenski a vizitat trupele ucrainene de pe linia frontului

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat astăzi trupele ucrainene din Avdiivka, în estul Ucrainei, a anunțat biroul său, citat de Sky News și The Guardian.

Președintele ucrainean a ascultat rapoartele comandanților militari cu privire la situația de pe câmpul de luptă și a înmânat distincții soldaților, a precizat președinția ucraineană. „Am onoarea de a fi aici astăzi, de a vă mulțumi pentru serviciile voastre, pentru că ați apărat pământul nostru, Ucraina, familiile noastre”, a spus Zelenski.

Avdiivka a rămas o zonă cheie de luptă între forțele susținute de Rusia și luptătorii ucraineni din 2015. A fost, de asemenea, locul bătăliei de la Avdiivka din 2017, în urma căreia orașul a fost distrus. Când Rusia și-a lansat oficial invazia în Ucraina, Avdiivka a fost una dintre principalele sale ținte. La 13 martie, forțele rusești au bombardat fabrica de cocs din Avdiivka, iar la 25 martie, s-a raportat că comandantul Batalionului Azov, Artem Murahovskii, a fost ucis în Avdiivka.

Vizita lui Zelenski pe linia frontului are loc la o zi după presupusa vizită a președintelui rus Vladimir Putin în regiunile anexate ilegal de Rusia. Vladimir Putin vizitează locurile „crimelor” sale în Ucraina, a denunţat marţi Kievul, după ce Kremlinul a anunţat o vizită surpriză efectuată de preşedintele rus în regiuni ocupate din sudul şi estul Ucraine. Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat luni cartierul general a două unităţi de trupe care luptă în regiunile ucrainene Herson (sud) şi Lugansk (est), anexate de Rusia în septembrie anul trecut, unde s-a interesat de situaţia de pe fronturile din sud şi est, a anunţat Kremlinul, citat de EFE.

„Comandantul suprem al forţelor armate ale Federaţiei Ruse a vizitat cartierul general al grupului „Dniepr” („Nipru”) pe direcţia Herson”, a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat laconic pe site-ul său despre prima vizită a lui Putin în regiune în cele aproape 14 luni de campanie militară în Ucraina. Trupele ruse controlează doar parţial regiunea Herson, retrăgându-se de pe o treime din nordul regiunii în noiembrie anul trecut. Putin a vizitat de asemenea Mariupol, în estul regiunii Doneţk, la 19 martie.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.