17.2 C
Chișinău
AcasăActualUE va oferi un grant de 40 de milioane euro pentru redresarea...

UE va oferi un grant de 40 de milioane euro pentru redresarea economică a R. Moldova

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind Programul UE pentru reziliență și guvernanță. Documentul, care a fost semnat la 11 mai curent, prevede o asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro, transmite MOLDPRES.

Asistența este oferită pentru consolidarea rezilienței statului și a societății, pentru a susține redresarea socio-economică a țării, cu accent pe buna guvernanță, stabilitate și pace, dar și pentru oferirea oportunităților favorabile incluziunii.

„Resursele financiare vor fi utilizate pentru a sprijini dezvoltarea capitalului uman al țării și promovarea egalității de gen, pentru a contribui la stabilitatea națională și integritatea teritoriului, dar și pentru a crea sisteme agroalimentare mai consolidate, mai durabile și mai reziliente la șocurile și crizele externe”, explică Ministerul Finanţelor.

Acordul face parte din Planul Anual de Acțiuni 2022 al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, finanțat în baza Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională (NDICI) – Europa Globală, aferent anului bugetar 2022 al Comisiei Europene. Perioada operațională de implementare este cuprinsă între anii 2023-2026.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.