20.2 C
Chișinău
AcasăActualUE va oferi un grant de 40 de milioane euro pentru redresarea...

UE va oferi un grant de 40 de milioane euro pentru redresarea economică a R. Moldova

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind Programul UE pentru reziliență și guvernanță. Documentul, care a fost semnat la 11 mai curent, prevede o asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro, transmite MOLDPRES.

Asistența este oferită pentru consolidarea rezilienței statului și a societății, pentru a susține redresarea socio-economică a țării, cu accent pe buna guvernanță, stabilitate și pace, dar și pentru oferirea oportunităților favorabile incluziunii.

„Resursele financiare vor fi utilizate pentru a sprijini dezvoltarea capitalului uman al țării și promovarea egalității de gen, pentru a contribui la stabilitatea națională și integritatea teritoriului, dar și pentru a crea sisteme agroalimentare mai consolidate, mai durabile și mai reziliente la șocurile și crizele externe”, explică Ministerul Finanţelor.

Acordul face parte din Planul Anual de Acțiuni 2022 al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, finanțat în baza Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională (NDICI) – Europa Globală, aferent anului bugetar 2022 al Comisiei Europene. Perioada operațională de implementare este cuprinsă între anii 2023-2026.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.