12.7 C
Chișinău
AcasăActualTot mai multe orașe europene impun restricții la închirierea trotinetelor electrice

Tot mai multe orașe europene impun restricții la închirierea trotinetelor electrice

Mai multe orașe europene au impus restricții sau au interzis închirierea trotinetelor electrice. Motivul invocat este că acestea sunt periculoase pentru pietoni și traficul rutier. Municipiul Constanța este primul oraș din România care a retras autorizația pentru companiile ce închiriau astfel de mijloace de transport.

Și Parisul de la 1 septembrie nu mai permite închirierea trotinetelor, în urma unui referendum la care 89% dintre locuitori au votat în favoarea interdicției. Acum, doar cei care dețin personal aceste vehicule vor putea circula cu ele prin oraș, limita vitezei fiind de 30 km/oră.

Copenhaga a retras închirierea trotinetelor electrice în 2020, dar le-a readus un an mai târziu, sub anumite condiții. Cei care vor să închirieze trebuie să poarte o cască de protecție și să nu parcheze în centrul orașului.

Iar la Londra cei care vor să închirieze o trotinetă electrică trebuie să aibă peste 18 ani și permis de conducere. Conform unui raport, în 2022, în Marea Britanie au avut loc aproape 1.400 de accidente cu implicarea trotinetelor electrice.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.