24.4 C
Chișinău
AcasăActualSecuritate sporită pe durata summitului Comunității Politice Europene

Securitate sporită pe durata summitului Comunității Politice Europene

Autoritățile din Republica Moldova anunță măsuri sporite de securitate în vederea organizării Summitului Comunității Politice Europene (CPE) care va avea loc pe 1 iunie. În acest sens, vor fi luate o serie de măsuri de siguranță, printre care se numără restricționarea traficului pe anumite tronsoane de drum și interzicerea parcării auto în anumite intervale de timp, în perimetrele de maximă securitate.

În plus, poliția de frontieră va spori controlul și supravegherea în toate zonele de competență, suplimentând numărul de polițiști și dispozitivele speciale de control al documentelor de călătorie. De asemenea, în scopul asigurării siguranței aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova în intervalul 1 iunie ora 00.00 – 2 iunie ora 07.00, cu excepția aeronavelor oficiale.

Începând cu data de 15 mai, parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim special până în data de 25 mai, perioadă în care parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă. În perioada 25 mai – 2 iunie, accesul în parcarea Aeroportului va fi interzis pe toate nivelele.

Poliția face un apel la conducătorii auto să aibă înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic și să-și planifice din timp traseul de deplasare în zilele de 31 mai, 1 și 2 iunie, evitând arterele principale ale capitalei și accesând drumurile adiacente Aeroportului Internațional Chișinău. De asemenea, cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate, în cazul în care vor fi legitimați de către organele de ocrotire a normelor de drept.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.