12.7 C
Chișinău
AcasăActualMaia Sandu zice că va rămâne alături de popor în cazul unei...

Maia Sandu zice că va rămâne alături de popor în cazul unei agresiuni rusești

Într-un interviu recent acordat publicației Financial Times, președinta Moldovei, Maia Sandu, a declarat că în cazul unei invazii rusești în Moldova, ar rămâne alături de poporul său. Ea a adăugat că, deși planul Kremlinului poate să nu fie realist, acesta ar continua să submineze eforturile guvernului pro-occidental din Moldova.

Sandu a menționat că Rusia a încercat mereu să controleze Moldova și, când a realizat că nu mai poate folosi energia ca instrument de șantaj, a recurs la alte măsuri, inclusiv proteste de stradă, profitând de dificultățile sociale. Ea crede că Moscova încearcă să refacă Uniunea Sovietică și să controleze Moldova, adăugând că nu crede că Rusia s-ar opri la granița Moldovei.

Declarațiile Maiei Sandu au fost făcute după ce aceasta a anunțat în februarie că Rusia intenționează să folosească diversiuni pregătite militar, camuflate în civil, pentru a ataca instituțiile statului și a lua ostatici, iar acțiuni violente, mascate sub forma unor proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să fie folosite pentru a forța schimbarea puterii de la Chișinău.

Evaluările făcute de Sandu vin după ce președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a informat cei 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană că Ucraina a interceptat planurile serviciilor secrete rusești de a distruge Moldova. Rusia a respins declarațiile președintei Maia Sandu referitoare la un eventual plan al Kremlinului de destabilizare a situației din Chișinău.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.