17.7 C
Chișinău
AcasăActualRepublica Moldova se apropie tot mai mult de UE

Republica Moldova se apropie tot mai mult de UE

Comisia Europeană se pregătește să recomande începerea procesului de negocieri pentru aderarea Republicii Moldova la UE, cu un anunț așteptat în luna octombrie a acestui an.

Această recomandare vine la scurt timp după ce, în vara anului trecut, pe 23 iunie, Republica Moldova a obținut oficial statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, alături de Ucraina. Astfel, Moldova și Ucraina se află în centrul atenției, urmând să demareze simultan procesul de negocieri pentru aderarea la UE.

În plus, informațiile indică faptul că și Georgia se află pe cale să obțină statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Aceasta ar consolida poziția Europei de Est în cadrul Uniunii Europene și ar aduce mai aproape visul acestor țări de a deveni membri cu drepturi depline ai UE.

Ultimul cuvânt în privința aderării acestor trei țări la Uniunea Europeană îl va avea Consiliul European, care va analiza recomandările Comisiei și va lua decizii cu privire la deschiderea oficială a negocierilor.

Aceste evoluții semnificative marchează un pas important în procesul de apropiere a acestor țări de valorile și standardele europene, subliniind angajamentul Uniunii Europene de a consolida relațiile cu statele partenere din Europa de Est și de a contribui la stabilitatea și prosperitatea regiunii.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.