24.4 C
Chișinău
AcasăActualRegatul Țărilor de Jos își deschide o ambasadă la Chișinău

Regatul Țărilor de Jos își deschide o ambasadă la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu primul ambasador al Regatului Țărilor de Jos la Chișinău Fred Duijn. Popescu i-a adus mulțumiri diplomatului olandez pentru sprijinul constant oferit în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a salutat deschiderea misiunii diplomatice la Chișinău.

„Am salutat decizia de deschidere a unei ambasade la Chișinău, ceea ce va contribui la consolidarea legăturilor și la intensificarea dialogului politic între țările noastre. Acest lucru reprezintă și un mesaj puternic de susținere a securității țării noastre și a celei regionale. Faptul că Ambasadele vin și nu pleacă este un lucru benefic pentru noi. Am exprimat încrederea că această nouă ambasadă va juca un rol important în promovarea cooperării economice, comerciale și culturale dintre Republica Moldova și Țările de Jos”, a notat Nicu Popescu pe contul său de Telegram.

Nicu Popescu a reafirmat angajamentul ferm al Republicii Moldova față de valorile europene și a exprimat încrederea că, prin cooperarea strânsă cu Țările de Jos și cu celelalte state membre ale UE se va reuși avansarea pe calea aderării la blocul comunitar.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Regatul Țărilor de Jos în iulie 1992. Cele două state au încheiate 21 de tratate și acorduri bilaterale.

Regatul Țărilor de Jos acordă asistență Republicii Moldova prin intermediul Programului de cooperare economică cu Piețele în Curs de Dezvoltare (PSOM).

Republica Moldova beneficiază de programele CBI (Centrul de Promovare a Importurilor din Țările în Curs de Dezvoltare), care includ asistență tehnică, expertiză, organizarea expozițiilor de producție autohtonă în Regatul Țărilor de Jos.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.