24.4 C
Chișinău
AcasăActualPutin a mers pe front în Herson și Lugansk, anunță Kremlinul

Putin a mers pe front în Herson și Lugansk, anunță Kremlinul

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, anexate ilegal de Rusia în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. Putin s-a întâlnit cu comandanți militari și s-a interesat de situația de front, potrivit unui anunț al Kremlinului, care nu a precizat însă când a avut loc deplasarea. Pe site-ul președinției ruse au apărut imagini din timpul deplasării.

În Herson, regiune controlată parțial de Rusia, Putin a participat la o întâlnire a comandamentului militar, a anunţat marţi Kremlinul, citat de Reuters, potrivit Agerpres. Putin a primit rapoartele comandanţilor forţelor aeriene şi grupului armat „Dnepr” (Nipru), precum şi ale altor ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova parte a Rusiei, în urma unor referendumuri ilegale.

Trupele ruse s-au retras din Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut, consolidându-şi poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru în aşteptarea contraofensivei ucrainene. Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată ilegal de Moscova anul trecut. Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la reuniunea comandamentului militar, notează Reuters.

La întâlnirea de la sediul „Dnepr”, Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA. Ultima dată Putin a vizitat regiuni ucrainene controlate de Federaţia Rusă la 19 martie, când a ajuns la Mariupol.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.