26.6 C
Chișinău
AcasăActualPutin a mers pe front în Herson și Lugansk, anunță Kremlinul

Putin a mers pe front în Herson și Lugansk, anunță Kremlinul

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, anexate ilegal de Rusia în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. Putin s-a întâlnit cu comandanți militari și s-a interesat de situația de front, potrivit unui anunț al Kremlinului, care nu a precizat însă când a avut loc deplasarea. Pe site-ul președinției ruse au apărut imagini din timpul deplasării.

În Herson, regiune controlată parțial de Rusia, Putin a participat la o întâlnire a comandamentului militar, a anunţat marţi Kremlinul, citat de Reuters, potrivit Agerpres. Putin a primit rapoartele comandanţilor forţelor aeriene şi grupului armat „Dnepr” (Nipru), precum şi ale altor ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova parte a Rusiei, în urma unor referendumuri ilegale.

Trupele ruse s-au retras din Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut, consolidându-şi poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru în aşteptarea contraofensivei ucrainene. Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată ilegal de Moscova anul trecut. Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la reuniunea comandamentului militar, notează Reuters.

La întâlnirea de la sediul „Dnepr”, Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA. Ultima dată Putin a vizitat regiuni ucrainene controlate de Federaţia Rusă la 19 martie, când a ajuns la Mariupol.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.