6.6 C
Chișinău
AcasăActualPremierul Dorin Recean și comisarul european Paolo Gentiloni au discutat despre asistența...

Premierul Dorin Recean și comisarul european Paolo Gentiloni au discutat despre asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova

În cadrul unei întrevederi între prim-ministrul Dorin Recean și comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, s-a discutat despre asistența macrofinanciară acordată Republicii Moldova în contextul bugetului suplimentar alocat acestui an.

Premierul Recean a subliniat importanța utilizării eficiente a asistenței macrofinanciare și a deschiderii pentru liberalizarea comerțului cu Uniunea Europeană.

Guvernul a implementat deja 3 din cele 9 recomandări ale UE și își propune să avanseze rapid pe implementarea agendei europene pentru a deschide negocierile de aderare până la sfârșitul anului curent.

Comisarul Paolo Gentiloni a recunoscut eforturile Republicii Moldova în paralel cu reformele ambițioase și a subliniat importanța debursării celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în pregătirea aderării la UE. Declarațiile oficiale au fost susținute în direct pe pagina Guvernului Republicii Moldova.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.