12.7 C
Chișinău
AcasăActualPatriotul Maiei Sandu

Patriotul Maiei Sandu

Președinta Maia Sandu propune crearea Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei pentru securitatea informațională și combaterea dezinformării la nivel național. Acest centru, numit „Patriot”, va coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și va se asigura de comunicarea strategică pentru identificarea, prevenirea și combaterea dezinformării.

Președinta a subliniat că instituția va avea două responsabilități principale. Prima este transmiterea de informații veridice către public și menținerea unui dialog constant cu cetățenii, colaborând cu toate instituțiile statului pentru a promova interesele naționale și a consolida rezistența societății în fața dezinformării. A doua responsabilitate este identificarea, evaluarea și combaterea dezinformării, eliminând riscurile generate de amenințările hibride și dezinformarea asupra securității naționale.

Maia Sandu a evidențiat faptul că Republica Moldova a fost constant amenințată de la obținerea independenței. Atacurile au inclus șantaj, embargouri, hoții, spălare de bani și amenințări hibride, cu scopul de a bloca dezvoltarea țării și de a împiedica creșterea bunăstării cetățenilor. Președinta a subliniat că aceste acțiuni au avut ca scop slăbirea încrederii între cetățeni și încrederea în stat.

În contextul războiului din Ucraina, Maia Sandu a menționat că atacurile și propagandă împotriva Republicii Moldova s-au intensificat. Rusia încearcă să atragă țara într-o zonă fără perspectivă de dezvoltare, lansând constant atacuri informaționale prin minciună, propagandă și dezinformare. Președinta a subliniat că minciunile propagate prin intermediul televiziunii și internetului au devenit cele mai periculoase arme, reprezentând o amenințare directă la securitatea țării și punând în pericol viitorul liber, democratic și prosper al Moldovei.

Maia Sandu a subliniat că este necesar să se ia măsuri concrete și coerente pentru a răspunde acestor amenințări și a proteja cetățenii. Ea a evidențiat importanța informării obiective, prezentării corecte a faptelor și dezvoltării gândirii critice ca fiind cele mai bune antidoturi împotriva războiului informațional.

Inițiativa legislativă privind crearea Centrului „Patriot” urmează să fie trimisă Parlamentului pentru a fi analizată și adoptată.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.