17.2 C
Chișinău
AcasăActualNegocierile pentru aderare la UE presupun o conectare a economiei Republicii Moldova...

Negocierile pentru aderare la UE presupun o conectare a economiei Republicii Moldova la cea europeană, declarație

Negocierile pentru aderare la Uniunea Europeană presupun și o conectare a economiei Republicii Moldova la cea europeană, fapt care va crește capacitatea de acces a produselor moldovenești în spațiul comunitar, a declarat pentru Radio Moldova, europarlamentarul Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României.

În opinia sa, în asemenea condiții Republica Moldova ar putea atrage capital de investiții privat din Uniunea Europeană.

„Sper ca acest proces să fie unul treptat, dar accelerat, pentru că Republica Moldova, în felul acesta poate atrage capital de investiții din UE. Dacă liberalizăm accesul produselor realizate în Republica Moldova pe piața europeană, poate suna atractiv pentru anumiți investitori care să investească în capacitățile de producție în Republica Moldova, ca mai apoi să valorifice produsele respective la prețuri bune cu valoare adăugată ridicată să le valorifice pe piața europeană, să creeze locuri de muncă în Republica Moldova, așa cum vedem că se întâmplă în ultimii ani”, a menționat Dacian Cioloș.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a mai spus că, totodată, și cetățenii din Republica Moldova ar putea deschide afaceri în Uniunea Europeană.

Precizăm că la recenta Reuniune a Ambasadorilor Republicii Moldova în străinătate, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a menționat că una dintre prioritățile politicii externe ale țării noastre este diplomația economică. Ea presupune extinderea piețelor de desfacere pentru produsele moldovenești, precum și atragerea investițiilor.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.