20.2 C
Chișinău
AcasăActualMunicipalitatea încheie un acord de finanțare cu BERD pentru renovarea râului Bâc

Municipalitatea încheie un acord de finanțare cu BERD pentru renovarea râului Bâc

Primăria municipiului Chișinău a semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare un acord de împrumut de 8 milioane de euro și un acord de grant de 4 milioane de euro pentru reabilitarea râului Bâc. Banii sunt accesați din Fondul Verde pentru Climă.

La ceremonia de semnare, primarul Ion Ceban a declarat că a fost o perioadă foarte lungă pentru dezvoltarea acestui proiect țintit pe soluții naturale pentru reabilitarea râului Bâc. Potrivit edilului, soluțiile sunt orientare pe curățarea și amenajarea râului Bâc, astfel încât riscurile de inundații să fie înlăturate. „Este un proiect mult așteptat de noi, cu studii, analize profunde a situației în teren. Au fost implicați experți din țară și de peste hotare”, a precizat edilul.

Angela Sax, director al Oficiului BERD în Republica Moldova, a menționat că acest proiect este important pentru municipiul Chișinău sub mai multe aspecte, inclusiv reabilitare, dar și din punctul de vedere al recreării.

Proiectul presupune extinderea bazinului hidrografic, extinderea suprafețelor permeabile și impermeabile, precum și dezvoltarea unei zone de agrement cu piste pietonale și pentru biciclete, platforme pentru pescuit etc.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.