21.2 C
Chișinău
AcasăActualMai multă verdeață pentru Soroca: scuarul Vasile Stroescu deschis cu sprijin internațional

Mai multă verdeață pentru Soroca: scuarul Vasile Stroescu deschis cu sprijin internațional

O nouă zonă verde a fost inaugurată astăzi în municipiul Soroca, la marginea orașului, pe strada Vasile Stroescu. Evenimentul de inaugurare a coincis cu Ziua Pământului, celebrând totodată și importanța spațiilor verzi pentru locuitorii orașului.

Scuarul, amenajat cu sprijinul tehnic și financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), reprezintă o oază de liniște și relaxare departe de agitația orașului. Spațiul verde nu este doar un simplu parc, ci un loc de întâlnire și recreere pentru comunitatea locală, unde oamenii se pot deconecta de la stresul vieții cotidiene și se pot bucura de natură.

„În mijlocul zgomotului și agitației orașului, zonele verzi devin o oază de liniște și relaxare pentru locuitorii acestuia. Aceste spații nu sunt doar simple parcuri sau grădini, ci sunt locuri de întâlnire și recreere pentru comunitatea locală, care facilitează interacțiunea socială și deconectarea de la stresul vieții cotidiene”, a declarat un reprezentant al organizației internaționale IREX, conform unui comunicat de presă.

Proiectul de amenajare a scuarului a fost realizat prin colaborarea strânsă dintre administrația locală a municipiului Soroca și USAID, demonstrând un exemplu de cooperare eficientă între autoritățile locale și donatorii americani. De asemenea, proiectul a reușit să atragă și alți donatori internaționali, care au contribuit la construirea a patru foișoare pe teritoriul scuarului.

Primăria municipiului Soroca ia în calcul posibilitatea amenajării unui teren de joacă pentru copii ca următorul pas în dezvoltarea infrastructurii acestei zone verzi, consolidând astfel rolul scuarului ca spațiu de recreere pentru întreaga familie.

Inaugurarea scuarului Vasile Stroescu este o veste excelentă pentru locuitorii orașului Soroca, oferindu-le un loc minunat unde se pot relaxa, socializa și bucura de natură. Proiectul demonstrează, de asemenea, importanța colaborării dintre autoritățile locale și donatorii internaționali în crearea unor spații verzi de calitate pentru comunități.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.