12.7 C
Chișinău
AcasăActualFost deputat, vizat de percheziții în dosare de spălare de bani, îmbogățire...

Fost deputat, vizat de percheziții în dosare de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații. Ar fi vorba de Eleonora Graur

Ofițerii CNA și Procuraturii Anticorupție au descins, luni dimineață, cu percheziții la un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul a două cauze pornite pe spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Potrivit CNA, perchezițiile au vizat mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului, atât ale fostului deputat, cât și ale rudelor acestuia.

Fostul demnitar este bănuit că, în perioada 2014-2019, când a deținut funcția de deputat, a obținut o creștere semnificativă a averii sale și a familiei, care nu ar putea fi justificată prin veniturile declarate.

Liderul PNM, Dragoș Galbur, a scris pe canalul său de Telegram că respectivul ex-deputat a fost și șef de direcție la Ministerul Educației și Tineretului, iar timp de 8 ani a fost președintele raionului Rezina, din partea Partidului Democrat. Este vorba despre Eleonora Graur.

În 2016, presa de investigație scria despre faptul că soții Graur au procurat pensiunea „Floare de Colț” de lângă Gura Humorului, România, achitând peste 1 milion de euro. Vila a fost înregistrată pe o rudă a acestora, Alexandra Graur, simplă angajată la ASP.

Graur a fost membră PD, după care a trecut la ProMoldova, ca într-un final să ajungă în Partidul Șor.

Investigațiile arată că fostul deputat ar fi dobândit bunuri mobile și imobile, inclusiv peste hotarele țării, pe care le-ar fi înregistrat pe numele rudelor sau al unor persoane interpuse, pentru a ascunde proveniența ilicită a averii.

În urma perchezițiilor de luni, de la domiciliul fostului deputat au fost ridicate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

Fostul deputat este cercetat în stare de libertate.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.