17.7 C
Chișinău
AcasăActualGuvernul României deblochează prima tranșă din acordul de 100 de milioane de...

Guvernul României deblochează prima tranșă din acordul de 100 de milioane de euro cu Republica Moldova

Guvernul României a anunțat astăzi că va debloca prima tranșă de finanțare în valoare de 10 milioane de euro din acordul încheiat cu Republica Moldova în vederea sprijinirii mai multor proiecte importante. Premierul român, Marcel Ciolacu, a declarat că acești bani vor fi utilizați pentru achiziționarea de microbuze școlare și pentru investiții în lucrările de alimentare cu apă în mai multe localități din Republica Moldova.

Proiectul cu privire la dezvoltarea transportului școlar în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova va primi o finanțare considerabilă din partea guvernului român, în cadrul eforturilor de a îmbunătăți accesul la educație pentru copiii din zonele rurale. Această inițiativă va asigura achiziționarea de microbuze moderne, care vor facilita transportul sigur și eficient al elevilor către și de la școală.

Pe lângă sprijinul acordat în domeniul educației, guvernul român va aloca, de asemenea, fonduri pentru proiectele de dezvoltare locală în Republica Moldova. Acestea vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare, precum și a sistemelor de apeduct. Programul „Satul European – lucrări publice și infrastructură” va beneficia de finanțare pentru a contribui la creșterea calității vieții și la dezvoltarea durabilă a comunităților locale din Republica Moldova.

Toate aceste proiecte sunt derulate în cadrul Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, care a fost semnat în urmă cu aproximativ un an, pe 11 februarie 2022, la Chișinău. Acest acord prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro din partea României pentru Republica Moldova, în vederea sprijinirii dezvoltării economice și sociale a țării vecine.

Prin deblocarea primei tranșe din această sumă generoasă, Guvernul României demonstrează angajamentul său ferm față de dezvoltarea și prosperitatea Republicii Moldova. Acest sprijin financiar va contribui la crearea unor condiții mai bune de viață pentru cetățenii moldoveni, în special pentru copiii care vor beneficia de microbuzele școlare și pentru comunitățile care vor avea acces la servicii îmbunătățite de apă și canalizare.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.