17.7 C
Chișinău
AcasăActualDrumul către lacul Beleu, reabilitat cu sprijinul UE, a fost inaugurat

Drumul către lacul Beleu, reabilitat cu sprijinul UE, a fost inaugurat

Drumul de acces cu o lungime de 650 de metri către lacul Beleu din Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost inaugurat. Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului BELEU BIO FEST, desfășurat duminică, 13 august curent. Reabilitarea drumului a fost posibilă grație sprijinului financiar al Uniunii Europene, oferit prin intermediul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Proiectul de infrastructură în valoare de 283 000 euro a presupus reabilitarea cu acoperire asfaltică a drumului de acces, construcția a 487 metri pătrați de trotuar pentru pietoni. Adițional, primăria Slobozia Mare a asigurat din bugetul public amenajarea unei parcări auto de 1300 de metri pătrați, instalarea unui WC public, a patru stâlpi de iluminat nocturn și instalarea semnelor de ghidare.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.