26.6 C
Chișinău
AcasăActualCentru de Tineret în satul Dezghingea inaugurat cu suportul financiar al Uniunii...

Centru de Tineret în satul Dezghingea inaugurat cu suportul financiar al Uniunii Europeane

Asociația Tinerilor din Găgăuzia (AO Tineretul Găgăuziei) a marcat un moment semnificativ în dezvoltarea comunității locale prin înființarea unui nou Centru de Tineret în satul Dezghingea. Această inițiativă face parte din proiectul EU4Accountability, susținut financiar de Uniunea Europeană și implementat de organizația People in Need (PIN) Moldova. Centrul proaspăt deschis își propune să creeze un mediu propice pentru dezvoltarea holistică a tinerilor, oferindu-le acces la o gamă variată de oportunități educaționale, recreative și culturale.

Prin intermediul acestui nou Centru de Tineret, tinerii din Dezghingea vor avea șansa de a se implica în ateliere interactive, formare profesională și evenimente sportive, toate menite să răspundă nevoilor și aspirațiilor lor. Scopul este să promoveze nu doar dezvoltarea personală, ci și angajamentul civic și participarea activă în comunitate. O parte din grantul generos oferit de Uniunea Europeană în cadrul programului EU4Accountability, în valoare de patru mii de euro, a fost investită în renovarea sediului Centrului de Tineret din Dezghingea, asigurând astfel un spațiu modern și atractiv pentru tineri.

Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a subliniat importanța implicării tinerilor în procesele de schimbare și dezvoltare, atât la nivel local, cât și la nivel global. „Tineretul este motorul schimbării și al democrației în Moldova și în lume. Este important să implicăm tinerii pentru a face bilanțul cunoștințelor și al angajamentului civic al acestora și pentru a concepe politici sociale și de dezvoltare locală incluzive și orientate spre obiective,” a declarat Ambasadorul.

Primarul satului Dezghingea, Vasilii Capsamun, a exprimat recunoștința sa față de tinerii activi care s-au implicat în proiectele comunitare, lucrând împreună cu ONG-uri locale pentru a contribui la dezvoltarea satului și la bunăstarea întregii comunități. Acest Centru de Tineret reprezintă o platformă ideală pentru a stimula colaborarea și inițiativele tinerilor în direcția unui viitor mai prosper.

Directorul de țară al PIN Moldova, Guillermo Llinás, a subliniat că inaugurarea Centrului de Tineret din Dezghingea marchează începutul unei noi etape de colaborare între societatea civilă și autoritățile publice locale, demonstrând potențialul semnificativ pe care îl poate avea această colaborare în îmbunătățirea comunităților locale.

Prin această inițiativă, Asociația Tinerilor din Găgăuzia și partenerii lor de la Uniunea Europeană și People in Need Moldova au deschis uși către oportunități semnificative pentru tinerii din Dezghingea, oferindu-le un loc în care pot crește, învăța și contribui la schimbarea pozitivă a comunității lor.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.