17.7 C
Chișinău
AcasăActualCetatea Soroca, închisă pentru vizitatori

Cetatea Soroca, închisă pentru vizitatori

in această lună, Cetatea Soroca este închisă pentru vizitatori, întrucât a început a doua etapă de restaurare a fortăreței medievale, transmite MOLDPRES cu referire la Observatorul de Nord.

Astfel, locuitorii și oaspeții orașului din nordul țării nu vor putea intra în cetate pentru a nu fi supuși pericolului. Acțiunile au loc în cadrul proiectului „Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, finanțat de Uniunea Europeană.

Prima etapă de restaurare a Cetății Soroca a durat aproape doi ani și s-a încheiat în anul 2015. În cadrul proiectului de reconstrucţie a Cetăţii Soroca au fost restaurate turnurile fortăreței, a fost reparat drumul de strajă și hidroizolată terasa deasupra beciurilor. Totodată, au fost reparate scările de la intrare și amenajată curtea cetăţii şi teritoriul aferent muzeului. În faţa cetăţii au fost amplasate tarabe în care sunt comercializate lucrările meșterilor populari. Tot în cadrul proiectului, au fost restaurate capital trei drumuri de acces spre cetate. Costul total al proiectului de reconstrucţie a fost de trei milioane de euro, bani proveniţi din fondurile europene.

În cea de-a doua etapă de restaurare se prevede reconstrucţia galeriei din lemn în jurul turnului principal. De asemenea, urmează a fi achiziţionate vitrine, drapele şi instalate mostre de arme vechi şi obiecte de epocă.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.