17.7 C
Chișinău
AcasăActualCererea pentru programul „Satul European Expres” depășește resursele financiare disponibile, dezvăluie premierul...

Cererea pentru programul „Satul European Expres” depășește resursele financiare disponibile, dezvăluie premierul Dorin Recean

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, premierul Dorin Recean a declarat că cererea pentru programul „Satul European Expres” este mult mai mare decât resursele financiare alocate acestuia. În lumina acestui fapt, premierul a solicitat Ministerului Finanțelor să identifice resurse suplimentare de finanțare pentru a satisface cererile primarilor și cetățenilor.

Până în prezent, programul a primit un număr impresionant de 680 de proiecte depuse, ceea ce subliniază importanța și interesul comunităților locale pentru această inițiativă. Premierul Recean a exprimat satisfacția că primarii au înțeles importanța acestui proiect, care contribuie la dezvoltarea localităților și la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cetățeni. Cu toate acestea, el a recunoscut că resursele financiare disponibile nu sunt suficiente pentru a satisface toate solicitările.

În acest sens, premierul a solicitat Ministerului Finanțelor, în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, să identifice resurse suplimentare de finanțare și să realizeze un exercițiu de evaluare suplimentară a proiectelor depuse. În termenul scurt, aceste evaluări suplimentare vor determina proiectele care vor primi finanțare suplimentară în măsura posibilităților financiare identificate. Premierul Recean a subliniat importanța rezolvării acestei probleme până miercurea viitoare, pentru a putea răspunde cererilor comunităților locale.

Într-o notă pozitivă, premierul a amintit că Guvernul a aprobat recent un grant suplimentar în valoare de 10 milioane de euro, care se adaugă la finanțarea de 100 de milioane de euro deja acordată. Acești bani vor fi utilizați nu numai pentru finanțarea proiectelor din cadrul Programului „Satul European”, ci și pentru achiziționarea de autobuze școlare, contribuind astfel la îmbunătățirea transportului pentru elevi.

La începutul lunii aprilie, președinta Maia Sandu a lansat proiectul „Satul European Expres” în scopul accelerării dezvoltării localităților. Ea a solicitat guvernului să asigure accesibilitate sporită pentru participanți în cadrul noului program. Cererea mare și interesul comunităților locale pentru acest program indică faptul că inițiativa va juca un rol semnificativ în dezvoltarea țării.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.