24.4 C
Chișinău
AcasăActualParlamentul European sprijină deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova

Parlamentul European sprijină deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova

În urma întâlnirii dintre președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Parlamentul European a anunțat sprijinul său pentru deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Această decizie vine ca urmare a progreselor semnificative înregistrate de Republica Moldova în implementarea recomandărilor Comisiei Europene.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a subliniat importanța toamnei viitoare pentru Republica Moldova și pentru Europa, declarând că această perioadă va fi crucială pentru avansarea procesului de aderare. Metsola a evidențiat sprijinul continuu al Parlamentului European în vederea integrării progresive a Republicii Moldova în piața unică europeană și a subliniat importanța programelor interparlamentare de sprijin pentru țară.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, prezent la Bruxelles într-o vizită oficială, a exprimat încrederea că Republica Moldova lucrează neîncetat în toate domeniile pentru a implementa recomandările Comisiei Europene. Grosu a subliniat faptul că Republica Moldova se angajează într-un proces amplu de reformare, care include revizuirea sistemului de justiție, diversificarea surselor de energie și realizarea de proiecte de infrastructură urbană și rurală.

Cu aceste progrese semnificative și angajamentul ferm al Republicii Moldova, Parlamentul European a decis să sprijine deschiderea negocierilor de aderare. Această decizie este considerată un pas important în drumul Republicii Moldova către integrarea deplină în Uniunea Europeană.

Astfel, cu speranța unor vești bune la sfârșitul acestui an, Republica Moldova se apropie cu pași siguri de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, consolidând relațiile sale politice și economice cu Europa și deschizând noi perspective pentru viitorul țării.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.