12.7 C
Chișinău
AcasăMagazinCare e cel mai bun înlocuitor pentru zahăr?

Care e cel mai bun înlocuitor pentru zahăr?

Este deja foarte cunoscut faptul că zahărul în exces este dăunător. S-au găsit, de-a lungul anilor, mai multe tipuri de înlocuitori, însă majoritatea au unele efecte adverse. Totuși, majoritatea nutriționiștilor au fost de acord că ștevia este unul dintre cei mai buni înlocuitori ai zahărului.

Zahărul începe să fie prezent în foarte multe alimente conservate, ceea ce ne determină să-l consumăm în exces, fără să știm. De aici și până la diabet de tip 2 mai e doar un pas, iar incidența acestei afecțiuni crește constant.

Nutriționiștii însă recomandă diferiți înlocuitori, mai puțin dăunători pentru sănătate. Din gama variată de oferte, cei mai mulți nutriționiști arată că ștevia este dintre cei mai sănătoși îndulcitori. De altfel, puține alternative rivalizează cu stevia rebaudiana, plantă care provine din America de Sud.

În timp ce pulberea de stevia este folosită frecvent în produse de patiserie, condimente și sosuri, stevia lichidă este folosită de obicei în ceai, cafea, smoothie-uri, sucuri și shake-uri. O cantitate mică de aceasta este suficientă pentru a îndulci mesele, fiind de 200 de ori mai dulce decât zahărul, scrie Pinkvilla.com.

Din aceeaşi categorie

Oamenii cu cip în creier. Elon Musk anunţă o premieră mondială

Start-up-ul Neuralink, al cărui co-fondator este Elon Musk, a...

Predicție cumplită: în 2024, „un compatriot” îl va ucide pe președintele rus Vladimir Putin

Baba Vanga, o celebră clarvăzătoare, a spus că în...

Informații uluitoare despre vitamine

Nici pe departe nu știm totul despre vitamine! Atât...

Jurnalistul Valeriu Saharneanu a publicat o carte despre războiul din Ucraina

La Biblioteca Națională a fost lansată astăzi cartea ”Război...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.