24.4 C
Chișinău
AcasăActualUE investește 250 mln de euro pentru îmbunătățirea conexiunilor transfrontaliere între R....

UE investește 250 mln de euro pentru îmbunătățirea conexiunilor transfrontaliere între R. Moldova, Ucraina și vecinii lor

Uniunea Europeană a decis alocarea a 250 mln de euro pentru finanțarea proiectelor de îmbunătățire a conexiunilor transfrontaliere între Ucraina, R. Moldova și vecinii lor din UE – România, Ungaria, Slovacia și Polonia, transmite MOLDPRES.

Banii alocați fac parte dintr-un program mai amplu al Uniunii Europene care include 107 proiecte de infrastructură de transport din întreaga Europă ce vor primi granturi din partea UE în valoare de peste șase mlrd de euro, a anunțat Comisia Europeană printr-un comunicat de presă.

„Astăzi, alocăm 6,2 mlrd de euro pentru proiecte din întreaga Europă care ne vor apropia de finalizarea rețelei transeuropene de transport, TEN-T, coloana vertebrală a economiei UE. Mă bucur în mod deosebit că 250 de mln de euro vor îmbunătăți conexiunile transfrontaliere între Ucraina, Moldova și vecinii lor din UE, România, Ungaria, Slovacia și Polonia. Aceste proiecte vor facilita transportul de mărfuri între UE și Ucraina, consolidând astfel culoarele de solidaritate”, a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Cele 107 proiecte au fost selectate ca răspuns la solicitarea de proiecte, publicată în 2022. Finanțarea UE va lua forma unor granturi, care vor fi utilizate pentru a cofinanța costurile totale ale proiectului.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.