17.7 C
Chișinău
AcasăActualȘoșoacă susținută de ”bucătarul lui Putin”

Șoșoacă susținută de ”bucătarul lui Putin”

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat pe contul său de Telegram un răspuns adresat publicației „Observatorul militar” din Federația Rusă, care i-a cerut să comenteze știrea legată de proiectul de lege inițiat zilele trecute de senatoarea SOS Diana Șoșoacă, care cere „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” și anexarea, de către România, a teritoriilor ucrainene aflate în componența României în perioada interbelică. „Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului «Observatorul militar».

Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (…). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, a fost întrebarea adresată lui Prigojin.

Răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul: „Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face. În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”.

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus o inițiativă legislativă prin care cere denunțarea Tratatului cu Ucraina. Astfel, articolul 3 din proiectul de modificare a legiii 129/1997, prevede: „România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”. Șoșoacă și-a argumentat inițiativa legislativă spunând că: „Prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte. Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fără sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov. Din păcate, frații noștri români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă, existând riscul pierderii identității culturale.” În replică, Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă. De asemenea, senatoarea SOS a fost pusă inclusiv pe lista dușmanilor de stat ai Ucrainei.

digi24.ro

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.