11.1 C
Chișinău
AcasăActualRomânia va oferi R. Moldova încă 800 mii de euro

România va oferi R. Moldova încă 800 mii de euro

Republica Moldova va beneficia de o alocație financiară semnificativă din partea României, conform anunțului oficial făcut astăzi de Guvernul României. Potrivit comunicatului emis de Executivul român, în cadrul ședinței de vineri, a fost adusă în atenție actualizarea Planului anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2023.

Planul anual, aprobat în luna martie a acestui an, consolidează poziția Republicii Moldova ca beneficiar prioritar al politicii de cooperare internațională pentru dezvoltare a României. Potrivit datelor furnizate de Guvernul României, Republica Moldova va primi o finanțare de 4,285 milioane de lei românești, ceea ce reprezintă aproximativ 29,68% din bugetul total alocat pentru Planul de Cooperare pe anul 2023.

Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară reprezintă un document crucial pentru definirea direcțiilor de acțiune în cadrul politicii de cooperare internațională a României. Acesta include strategiile și programele de dezvoltare, precum și prioritățile de asistență umanitară pentru anul fiscal curent.

Responsabilitatea implementării Planului revine Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), o instituție subordonată Ministerului Afacerilor Externe al României. Prin intermediul acestei inițiative, România reafirmă angajamentul său de a sprijini dezvoltarea și progresul Republicii Moldova, consolidând legăturile bilaterale dintre cele două țări.

Această alocare financiară subliniază importanța cooperării internaționale pentru dezvoltare și evidențiază contribuția activă a României la promovarea stabilității și prosperității în regiune.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.