24.4 C
Chișinău
AcasăActualPropunerea lui Ion Ceban

Propunerea lui Ion Ceban

Primarul Capitalei, Ion Ceban, propune crearea unui comitet național care să monitorizeze procesul de integrare europeană și modul în care este utilizată asistența externă, iar acest comitet ar putea fi format din reprezentanți care participă la consultările cu șefa statului pentru organizarea Adunării Naționale ”Moldova Europeană”. Edilul consideră că oamenii trebuie să fie implicați și să primească informații din prima sursă pentru a putea lua decizii corecte.

El a subliniat că integrarea UE trebuie să fie un proces transparent și a criticat faptul că mulți locuitori ai capitalei nu știu pe ce programe și proiecte au fost cheltuite sumele de bani primite de Moldova de la UE.

Ion Ceban a mai propus semnarea unui pact similar celui de la Snagov din România pentru a stabili integrarea europeană ca prioritate națională, însă declarațiile sale au fost criticate de oponenții politici, inclusiv de PAS, care l-au acuzat că denigrează procesul autentic de integrare prin scheme și declarații false.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.