12.7 C
Chișinău
AcasăActualParlamentul European planifică să demareze negocierile de aderare între R. Moldova și...

Parlamentul European planifică să demareze negocierile de aderare între R. Moldova și UE până la sfârșitul acestui an, declarație

Parlamentul European își propune să demareze negocierile de aderare între Republica Moldova și Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an, conform declarației eurodeputatului Siegfried Mureșan, făcută în cadrul Celei de-a 12-a Reuniuni a Platformei Societății Civile UE – Moldova. Acest demers marchează un pas semnificativ în direcția integrării europene a Moldovei, după ce cererea oficială de aderare a fost depusă în martie 2022.

Parlamentul European colaborează îndeaproape cu celelalte instituții europene în acest sens, punând accent pe implementarea celor nouă recomandări de reformă transmise de Comisia Europeană către autoritățile moldovene. Această strânsă cooperare dintre autorități și societatea civilă, atât în Republica Moldova, cât și în alte țări din Uniunea Europeană, este văzută ca esențială pentru aducerea Moldovei mai aproape de standardele europene și pentru transformarea profundă a administrației publice și a societății.

Această veste vine în contextul în care, în iunie 2022, Consiliul European a recunoscut perspectiva europeană a Republicii Moldova și i-a acordat statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, marcând un pas semnificativ în drumul către integrarea europeană a Moldovei.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.